Μουσικό αφιέρωμα στον ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ 11/02/19

Νίκος Καββαδίας

“ Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία ”
Ρίτα Αντωνοπούλου 
Δημήτρης Φανής 
Δημήτρης Μακρής

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών της δραστηριοτήτων, διοργανώνει, σε συνεργασία με την ΟΕΛΜΕΚ, μουσικό αφιέρωμα στον ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ, στις 11 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρη Φανή και Δημήτρη Μακρή. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Δρος Λούη Κυπριανού. 
Τα καθαρά έσοδα από την εκδήλωση θα κατατεθούν στο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ομοσπονδίας, το οποίο στηρίζει οικογένειες με σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ, ο ποιητής που ύμνησε, με απαράμιλλο τρόπο και με άψογη χρήση της ιδιωματικής ναυτικής γλώσσας, τη γοητεία της θάλασσας και του ταξιδιού. Απόλυτα βιωματικός «ψιθυρίζει», πάντα με την καρδιά, για τα καράβια που έζησε, τους ναυτικούς που γνώρισε, τους έρωτες, τους καβγάδες και τους θανάτους στα λιμάνια, με τη γλώσσα των καραβιών, αλλά και κάποιους ιδιωματισμούς της Κεφαλονιάς να μπλέκονται στα γνήσια «λαϊκά» ελληνικά του.
Χόρεψε πάνω στο φτερό του Καρχαρία! Ο ποιητής επιλέγει το πιο ανθεκτικό ζώο στον πλανήτη και καλεί τον νέο και τη νέα να χορέψει πάνω στο φτερό του, να τον δαμάσει δηλαδή, κατακτώντας το αδύνατο. Αυτόν τον ποιητή – και τα κρυμμένα μυστικά της ποίησής του – θα επιχειρήσουν να ξεκλειδώσουν μέσα από τη μουσική οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρης Φανής και Δημήτρης Μακρής, στις 11 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019, 8:00 μ.μ.
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
Είσοδος €10

Προπώληση Εισιτηρίων : 

  • Περίπτερα SoEasy,
  • Σύνδεσμοι Γονέων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας.

Μέγας Χορηγός: Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. 

Υποστηρικτές: Δήμος Στροβόλου, Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ

Ενορχηστρώσεις: Φώτης Μουσουλίδης.

Απαγγελίες: Πόλυς Κυριάκου

Επιμέλεια/ Οργάνωση παραγωγής: Δημήτρης Φανής.

#demetrisfanisofficial


Comments are closed.