Τελετή βράβευσης «Αρετήν Επαίνει 2019»

Βραβεύτηκαν μαθητές για συμμετοχή στο Πρόγραμμα
Δράση, Δημιουργικότητα και Κοινωνική Προσφορά

τελετή βράβευσης «Αρετήν Επαίνει 2019» από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου

 

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας, σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου, βράβευσαν χθες 50 μαθητές που διακρίθηκαν στο Πρόγραμμα Δράση - Δημιουργικότητα - Κοινωνική Προσφορά. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019.
Η βράβευση εντάσσεται στο πλαίσιο της επιβράβευσης των παιδιών που επιλέγουν να προσφέρουν, να δημιουργούν και να απασχολούνται με υγιείς δράσεις, στο σχολικό περιβάλλον και στον ελεύθερο τους χρόνο. Με αυτό τον τρόπο απασχολούνται δημιουργικά μακριά από περιπέτειες και κίνδυνους. Οι δράσεις προσφέρονται μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Παιδειας και Πολιτισμού ΔΔΚ:
Δράση – Δημιουργικότητα -Κοινωνική Προσφορά.
Το πρόγραμμα εναρμονίζεται απόλυτα με τη φιλοσοφία, το έργο και τη δράση της Ομοσπονδίας Λευκωσίας και του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου και αφορά τον εθελοντισμό και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο με ανιδιοτέλεια, σεβασμό και εκτίμηση.
Οι 50 μαθητές που βραβεύτηκαν θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα όμορφο πρωινό που θα διοργανώσει η Τράπεζα Κύπρου προς τιμήν τους, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019. Το πρωινό θα περιλαμβάνει επίσκεψη σε πυροσβεστικό σταθμό, στο Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Κλήσεων Ασθενοφόρων και συνάντηση με εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων Reaction και Γκολ στη Ζωή.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα ΔΔΚ:
Το Πρόγραμμα οργανώνεται και εποπτεύεται από το σχολείο και στοχεύει:
• Στην ενίσχυση της δημιουργικής απασχόλησης των μαθητών
• Στην ενθάρρυνση των παιδιών για ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δεξιοτήτων ώστε να ξεδιπλώσουν αρετές και ικανότητες
• Στη γνωριμία και προσφορά υπηρεσιών στη σχολική κοινότητα και στην τοπική και ευρύτερη κοινότητα, ακόμη και τη διεθνή
• Στην ενδυνάμωση του ερευνητικού πνεύματος, της αυτοπεποίθησης και της υπευθυνότητας των μαθητών
• Στην παροχή περισσότερων ευκαιριών για επικοινωνία ανάμεσα στους μαθητές και ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

θερμές ευχαριστίες:
-στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
-στους Διευθυντές, Βοηθούς Διευθυντές και εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα
-σε ολους που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην τελετή βράβευσης
-στην κ Ελλη Ιωαννίδου της Τράπεζας Κυπρου για την συμβολή και την στηριξη της
-στην κ Πηνελόπη Προκοπίου Διευθύντρια του Αστρινειδιου Ωδείου Κύπρου και τα δυο παιδιά που τραγουδήσαν, τον Φοίβο Νεοκλέους και την Άντρεα Διονυσίου

Comments are closed.